Wat je moet weten voor het aanschaffen van slimme verlichting

Er zijn enorm veel keuzemogelijkheden als je het hebt over slimme verlichting. Dit kan lastig worden wanneer je nog niet veel weet over slimme verlichting en dit wil aanschaffen voor je huis. Slimme verlichting zorgt voor een gezellige sfeer thuis en je bespaart veel op energiekosten. In dit artikel delen we een aantal tips die belangrijk zijn voor het aanschaffen van slimme verlichting.

Onderdelen

Er zijn verschillende onderdelen die je nodig hebt bij slimme verlichting. Niet alleen de juiste lamp en ruimte, maar ook bijvoorbeeld schakelaars. Het is belangrijk dat je van tevoren weet wat je precies wilt. Zo weet je welke onderdelen je nodig hebt hierbij en de hoeveelheid. Ben je van plan in de toekomst ook andere home oplossingen te koppelen aan je slimme verlichting? Zoals bijvoorbeeld een slimme thermostaat of een rookalarm? Let dan op welk merk lampen ook andere slimme apparaten ondersteunt. Philips Hue is een merk wat ook andere slimme apparaten ondersteund.

Wat voor slimme verlichting?

Er zijn verschillende soorten slimme verlichting. Zo heb je sfeer- en functionele verlichting. Functionele verlichting gebruik je tijdens het koken en lezen en sfeerverlichting gebruik je tijdens het kijken naar een film en wanneer je wilt ontspannen.

Aansluiting

De meeste lampen thuis hebben een E27 of E24 fitting. Gelukkig zijn er ook slimme lampen beschikbaar met deze fittingen. Ook je spots kun je vervangen door slimme verlichting. Let goed op met je armatuur bij het vervangen van je lampen naar slimme lampen. Een Philips Hue GU10 spot heeft bijvoorbeeld niet de standaard hoogte van een normale GU10 spot. Vergeet ook niet dat je een schakelaar nodig hebt waarmee je je slimme lampen bedient. De Philips Hue schakelaar kun je online opzoeken en zien hoe deze communiceert met de slimme lampen in je huis.