Wat is webhosting en wat kan je er mee?

Webhosting kan op verschillende manieren worden uitgelegd, maar hierdoor weten mensen vaak niet wat het precies betekent. Daarom ook in deze blog de vraag: wat is webhosting? Webhosting houdt in dat als jij een website in beheer hebt deze op een andere locatie en server 24/7 per dag ‘gehost’ wordt. Om je website te hosten kan op meerdere manieren. Je kunt samen op dezelfde server webhosten of je hebt de optie om een eigen server te hebben. En waarom zou je dit doen? Dat webhosten. Je wilt natuurlijk dat je website altijd bereikbaar is voor (toekomstige)klanten. Iedere seconde dat je website offline is loopt je potentiële klanten mis. In dit artikel leggen wij je nog even kort uit wat een webhosting service inhoudt.

Wanneer begin je met webhosting?

Iedereen kan beginnen met het hosten van zijn of haar website. Het is namelijk een kwestie van het claimen van een domeinnaam. Deze domeinnaam is de naam die verschijnt als url in de zoekbalk. Deze naam is dus ontzettend belangrijk voor je branding. Het liefst wil je namen een domeinnaam die aansluit op je bedrijfsnaam, toch? Volgens kan je de website met domeinnaam laten hosten. 

Waar let je op bij het uitzoeken van een webhosting?

Als je opzoek gaat naar een webhosting is het goed om te weten dat iedere hosting anders is. Het verschil zit hem voornamelijk in de verschillende vraagstukken waar een ondernemer mee kan zitten. Een aantal basisvragen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe belangrijk is mijn website?
  • Wat wil ik bereiken met mijn website?
  • Wie wil ik dat er verantwoordelijk is voor de veiligheid van mijn website?

Kies een hosting die voldoet aan jouw vragen. Doe daarom goed je onderzoek voordat je je gaat binden aan een webhosting service. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *