Wanneer begin je met het schilderen van je tuinhuis?

Ieder jaar opnieuw vraag je jezelf af waarom je het tuinhuis weer niet hebt geschilderd. En toch ben je er ieder jaar te laat mee waardoor je het niet meer doet. En daar ga je goed de fout in. Het is namelijk super belangrijk om je tuinhuis op tijd te schilderen en hier niet jaren mee te wachten. Want je tuinhuis wordt er niet beter op. Vandaag leg ik jou uit wanneer je hier het beste mee kan beginnen en hoe je dit moet aanpakken.

Lente

De lente is een ideale periode om te beginnen met het schilderen buitenhuis. Waarom? In de winter is het vaak erg koud en slecht weer. Maar in de lente kan je perfecte dagen uitkiezen wanneer de zon een paar dagen schijnt of als het simpelweg lang droog blijft. Je wilt namelijk niet schilderen met regen omdat dit al je goede werk te niet gaat doen. Hou hier dus rekening mee en bekijk het weerbericht vooraf er goed. Prik een paar mooie dagen uit en ga aan de slag.

Kies er voor om de ene dag te schilderen en het een dag te laten drogen. Ga daarna weer rustig verder met het verven van nog een laag om tot het beste resultaat te komen.

Tips

We hebben ook nog een aantal tuinhuis schilderen tips voor je. Bekijk vooraf goed hoe veel verf je nodig hebt, je wilt namelijk niet zonder zitten. Pak direct je schutting mee waardoor je dezelfde kleuren kan combineren met elkaar. Vraag je buurman om hulp! Want hoe fijn is het als iemand je even gaat helpen met deze klus. Al is het maar om te schuren! Koop je spullen bij een online verfwinkel zodat je jouw spulletjes netjes op tijd binnen hebt. Klaar? Schilderen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *