Waar kunnen we drones nog meer voor gebruiken?

Het aantal drone gebruikers neemt in snel tempo toe. Dat is niet gek aangezien ze steeds goedkoper, makkelijker in gebruik en van hogere kwaliteit worden. Dit maakt dat drones voor veel mensen interessant zijn om aan te schaffen en te ervaren. Bovendien heb je tegenwoordig ook cursussen en certificaten die je kan halen wanneer je een drone zou willen vliegen op een hoger niveau. De mogelijkheden voor dronegebruik zijn bijna eindeloos en in dit artikel kijken we naar enkele opties waar drones kunnen worden ingezet. Veel leesplezier!

Drones in de bouw

Het filmen van de werkzaamheden draagt al jaren bij aan een veilige bouwplaats. Dit komt doordat kwaadwillende op zoek gaan naar andere doelwitten op het moment dat zij realiseren dat zij gefilmd kunnen en hebben medewerkers profijt van analyses die kunnen worden gedaan wanneer bedrijfsongevallen zich voor doen. De traditionele bouwbeveiliging bestaat uit camera’s die aan de muur bevestigd worden of aan hoge palen. Drones kunnen hier een alternatief voor zijn aangezien ze niet geïnstalleerd hoeven te worden en gemakkelijk kunnen worden hergebruikt bij andere klussen.

Opsporing

Ook kunnen drones worden ingezet bij zoektochten naar criminelen of zelfs drenkeling in het water. Normaal gesproken wordt dit gedaan door helikopters welke duur zijn en relatief groot. Drones zijn omdat ze kleiner zijn veel wendbaarder en kunnen ook goed door kleine steegjes. Daarnaast vergen ze aanzienlijk minder training dan het besturen van een helikopter. Tot slot kunnen drones ook gemakkelijker ingezet worden ter plekke omdat ze geen platform nodig hebben om op te landen of op te stijgen.

De mogelijkheden zijn in principe eindeloos, waar zou jij een drone zelf voor kunnen gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *