Tips om snel een bijbaan te vinden in Rotterdam

Studeren en wonen in Rotterdam wordt voor veel studenten steeds aantrekkelijker. Rotterdam is een grote en bruisende stad, waar altijd iets leuks te beleven valt. Naast het drukke uitgaansleven, zijn hier ook voldoende parkjes en plekken waar je kunt genieten van een stukje cultuur en rust. Hierbij mogen we ook niet alle leuke en hippe horecatentjes vergeten die verspreid zitten door de stad. Maar al dit leuks kost natuurlijk wel geld. Je huur moet betaald worden, je moet geld overhouden voor boodschappen en zo nu en dan wil je natuurlijk ook leuke dingen gaan doen. Maar hoe vind je nu snel een bijbaantje? Je leest het hier!

Vacaturesites

Ten eerste is het aan te raden om je in te schrijven bij een vacaturesite. Bijna elk uitzendbureau Rotterdam heeft hier verschillende functies en bijbaantjes op staan. Zo zie je dus in één overzicht wat er allemaal beschikbaar is qua werk in de stad. Wellicht zitten hier ook wel vacatures bij die aansluiten op je studie! Mooi meegenomen, aangezien je op deze manier ook vast werkervaring op doet.

Flexibele bijbaantjes

Studenten krijgen regelmatig te maken met een wisselend rooster. Hierdoor kan het lastig zijn om werk te combineren met je studie. Kies daarom voor een flexibel bijbaantje, zodat je zelf je uren en dagen kunt indelen. Denk bijvoorbeeld aan promotiewerk op straat en flyeren. Hierbij spreek je mensen aan op straat óf aan huis en probeer je ze te overtuigen voor een bepaald doel. Bij dit soort baantjes zoeken ze altijd wel studenten en krijg je betaald per uur.

Netwerken

Als je snel een bijbaantje wil vinden is netwerken heel belangrijk. Vraag na bij andere studenten waar zij een baan gevonden hebben of wellicht kennen zij wel mensen die jou weer verder kunnen helpen. Ook kun je vaak via school zelf een bijbaan vinden. Op scholen zoeken ze vaak studenten voor administratief werk of voor in de horecagelegenheden op de campus.