Rietdekkers voor onderhoud en reparatie aan je rieten dak

Een rieten dak is erg kwetsbaar en moet daarom goed onderhouden worden. Met de juist aandacht en zorgt blijft je rieten dak in een mooie en goede staat. Zoals bij elk dak moet er ook aan dit dak wel eens iets gerepareerd worden om lekker warm en droog binnen te kunnen zitten. Maar waarom is onderhoud aan je rieten dak nou zo belangrijk?

Onderhoud van je rieten dak

Door je rieten dak goed te onderhouden gaat je dak langer mee. En dit wil je natuurlijk. Bovendien zorgt een schoon rieten dak er ook voor dat en water wat erop valt sneller wordt afgevoerd. Als je dak dus niet goed onderhouden is kan dit zorgen voor lekkages en andere vervelende schade. Een onderhouden dak is steviger voorkomt dus al deze vervelende schade. En natuurlijk ziet een onderhouden rieten dak er ook stukken mooier uit, want het oog wil ook wat. Hoe fijn is het als je thuis komt en je mooie huis binnen kan stappen.

De rietdekkers voeren speciale handelingen uit om je rieten dak te onderhouden. Het rieten dak wort geïmpregneerd tegen mos en algen. Dit zorgt ervoor dat mos en algen minder snel op het dak ontwikkelen. Het riet wordt natuurlijk ook na jaren slechter en dan wordt hete dak opgestopt. Dit houdt in dat er nieuw leven in het dak wordt geblazen. De slechte uiteindes van het riet worden er afgehaald en in lege ontstane ruimte wordt nieuw riet gestopt. Soms is het ook zo dat sommige plekken van het huis harder slijten. Dan worden alleen deze stukken gerepareerd. Hier spreek je van bijstoppen.

Het is ook het beste voor een rieten dak als deze niet omringt is door bomen. Afgevallen bladeren vallen dan op het dak en belemmeren de drogende werking van de wind en zon. Dit zorgt er ook voor dat het dak korter mee gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *