Last van een daklekkage? Snel actie ondernemen is dan een must!

Van alle problemen die je in je woning kunt hebben is een lekkage misschien wel het vervelendste. En ook onder lekkages heb je nog verschillende gradaties. Het ergst is dan wellicht wel een daklekkage. Bij een dergelijk lek lopen je bezittingen en ook je woning zelf toch wel gevaar, zeker als het een lek betreft van grote omvang. Er moet dan zo snel mogelijk ingegrepen, in die zin dat het lek met spoed moet worden getraceerd en vervolgens natuurlijk ook gerepareerd. Een bedrijf dat je daarvoor inschakelt kan bijvoorbeeld een lekdetectiebedrijf zijn. Om alvast te weten hoe en waar daklekkages zoal kunnen ontstaan kun je de volgende alinea’s lezen.

lekdetectie Amsterdam

Op deze plekken komen lekkages het meest voor op hellende daken

Een daklekkage opsporen is niet altijd een gemakkelijke klus, al dient te worden gezegd dat bij hellende daken het lek (de schade) meestal in de buurt zit van de plaats waar je water naar binnen ziet druppelen. Ze komen met name voor op of bij de zogeheten dakdetails. Hieronder worden tal van zaken verstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichtkoepels, dakramen, hoeken, ventilatiekanalen, muuraansluitingen, en plekken die ervoor dienen regenwater af te voeren.

Hoe kan daklekkage ontstaan?

Daklekkages kunnen op hellende daken om diverse redenen ontstaan. De volgende redenen komen hierbij relatief vaak voor:

• De dakbedekking is een beetje gekrompen, bijvoorbeeld door de omgevingstemperaturen.

• Het aanbrengen van de dakdetails is destijds niet zorgvuldig gebeurd.

• Er zijn andere bouwkundige fouten gemaakt, bijvoorbeeld bij het aanbrengen van de loodlaag.

• De waterafvoeruitloop is wat hoger gaan staan. Hierdoor kan water terugstromen tot onder de dakbedekking.

• Er is weinig of geen tussentijds onderhoud uitgevoerd, waardoor kleine problemen niet zijn opgemerkt en nu zijn uitgegroeid tot een lekkage.

• Er is een voorwerp op je dak gevallen met schade tot gevolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *