Je macbook is stuk: wat kan je doen?

Een macbook brengt erg veel voordelen met zich mee. Zo kan je erg snel met een Macbook werken en kun je gemakkelijk bestanden delen vanaf je iPhone naar je Macbook. Het nadeel van een Macbook is dat deze erg prijzig is. Naast dat je veel geld neer moet leggen bij het kopen van een Macbook is een reparatie vaak ook erg duur.

Wat is er kapot aan de Macbook

Als je Macbook kapot is gegaan dan baal je enorm. Toch is het belangrijk dat je dit gevoel even aan de kant zet en op zoek gaat naar wat er kapot is. Zo zijn er veel onderdelen die kapot kunnen zijn en is het ene probleem makkelijker te verhelpen dan de ander. Als het defect te maken heeft met een software probleem, dan kun je dit waarschijnlijk zelf oplossen. Wel is het belangrijk dat je hier eerst voldoende over opzoekt. Als het blijkt dat het niet gaat om een software probleem maar er daadwerkelijk een defect is, dan zal je onderdelen moeten vervangen. 

Heb je nog garantie?

Voordat je begint te sleutelen aan je Macbook is het allereerst aan te raden om na te gaan of je nog garantie hebt op je Macbook. Als dit het geval blijkt te zijn dan kan je de laptop terugsturen naar een Apple fabriek. Zij zijn vervolgens verantwoordelijk voor een goede reparatie. Zorg er wel voor dat je vooraf goed de regels hebt gelezen die bij de garantie horen. Zo kan het zijn dat bepaalde schades niet binnen de garantie vallen en je een flinke rekening krijgt opgestuurd voor de reparatie.

Zelf sleutelen aan een Macbook 

Als je een nieuwe Macbook hebt is het niet aan te raden om hier zelf aan te sleutelen. Vooral wanneer je weinig verstand hebt van laptops kan dit voornamelijk zorgen voor problemen. In dat geval kun je er beter voor kiezen om de Macbook naar een reparateur te brengen. Denk wel goed na over waar je de Macbook reparatie laat uitvoeren. De kosten verschillen behoorlijk per reparateur. Toch is het belangrijk dat je niet alleen naar de prijs krijgt. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat er originele onderdelen worden gebruikt. Op de lange termijn kunnen namaakonderdelen voor problemen zorgen en dat wil je uiteraard voorkomen. Als je de Macbook later nog wilt verkopen is het ook aan te raden om geen namaak onderdelen te gebruiken. Dat beinvloedt de waarde van de macbook negatief. 

Een reparateur in de buurt vinden

Als je Macbook kapot is kan je zeer waarschijnlijk bij meerdere reparateurs bij jou in de buurt terecht. Een bedrijf dat op meerdere plekken in het land is gevestigd, is ThePhoneLab. Zij repareren zowel telefoons als laptops. Via de site kun je kijken waar zij vestigingen hebben, maar je kunt er op die manier ook achter komen wat een reparatie ongeveer gaat kosten. Naast ThePhoneLab heb je uiteraard ook nog andere bedrijven die meerdere vestigingen hebben. Kijk vooral naar welk bedrijf het best aansluit bij jouw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *