Je auto een snelle beurt geven bij de garage

Je auto is natuurlijk je beste vervoersmiddel, je trots je kind. En net als met echte kinderen wil je dat ze altijd in orde is. Helemaal met eentje die zo belangrijk is en vaak van noodzaak. Zonder je auto kom je vaak nergens, en anders niet net zo snel of gemakkelijk. Zorg dat je regelmatig checkt of alles nog het optimaal doet bij de garage.

APK keuring laten doen

Een APK keuring is altijd nodig bij een auto. En dan ook sterk van belang. Mocht je net een nieuw zijn op de weg en weet je niet wat een APK keuring is, geen zorgen. Een APK keuring, afkorting voor algemene periodieke keuring. Tijdens de APK zal de keurmeester kijken naar de volgende.

De verkeersveiligheid onderdelen: remmen, banden, schokdempers, verlichting, stuurinrichting en de carrosserie.
Milieu bescherming: hoeveelheid uitstoot van de uitlaatgassen.
Registratie delen: voertuigbewijs, de huidige kilometerstand, het gebruikte brandstof en het identificatienummer.

Verder kunnen er nog meer delen gecontroleerd worden, dit verschilt per garage. Maar deze onderdelen komen altijd terug. De kosten voor zo’n APK verschillen ook per aanbieder. Er is namelijk geen vast tarief. Het kan onderdeel uitmaken van een standaard beurt of los worden aangeboden. De prijzen van een losse APK kunnen rond de 20 euro zijn tot 65 euro. Daarnaast kan je het ook combineren met een andere controle of reparatie. Dit kan een klein, gunstig verschil geven in prijs en scheelt jou erg veel tijd. De APK keuring moet de eerste keer na 4 jaar worden gedaan. Daarna zal het om de 2 jaar moeten gebeuren.

Onderhoudsbeurten

Een andere soort controle kan een standaard onderhoudsbeurt. Hier heb je verschillen in. De drie keuzes die je vaak hebt is een budget-, jaar-, of een grote beurt. Ze staan in volgorde van hoe veel er gedaan wordt en hoeveel ze kosten.

Bij een budget beurt wordt er simpel gekeken naar de olie en andere vloeistoffen. Ook de belangrijkste veiligheidspunten worden gecheckt. Daarnaast nog advies gegeven voor eventuele reparaties.

Een jaarbeurt is zoals je in de naam ziet, eens paar jaar. Daarom is die ook groter. Naast alle delen die gedaan worden bij de budget beurt. Wordt er een uitgebreidere veiligheidscontrole gedaan, het oliefilter vervangen en het uitlezen van het motormanagement. Er naast worden ook de remmen op slijtage gecontroleerd. Nog meer zal gedaan worden voor de beste service. Het verschilt per garage. Vraag dan ook eerst even een lijst wat zij allemaal doen.

Als laatste heb je de grote beurt. Dit is voor het geval dat je jaarbeurt niet genoeg zal doen. De extra’s hiervan boven de jaarbeurt zijn. controle koelsysteem + radiatoren, vervangen interieurfilter + luchtfilter, demonteren, invetten en reinigen van de remmen en een controle op de bougies en het brandstoffilter. Zoals je ziet is deze de beste optie als je zeker wilt weten dat auto het het beste doet.

Banden vervangen

Je banden zijn moeten natuurlijk ook goed zijn, anders kan je ten slotte niet rijden. Je banden moeten aangepast zijn op de omgeving. In de winter neem je winterbanden en in de zomer, zomerbanden. Houd ook goed de luchtdruk van de band in de gaten. Erg belangrijk voor het voorkomen van slijtage.
Rij even langs een garage Waddinxveen, garage Gouda of een garage Bergambacht om te kijken wat zij voor jou kunnen doen.