6 december 2021
hr++ glas

HR++ glas in jouw kozijn

Alles blijft zich natuurlijk altijd ontwikkelen en dat geldt ook voor glas. Glas wordt namelijk steeds sterker zodat het minder snel zal breken en zal ook steeds beter isoleren. Dit is natuurlijk wel zo fijn want vroeger was het raam namelijk de plek waar je de meeste warmte verloor, helemaal in de winter. Dit is natuurlijk heel erg zonde. Tegenwoordig kun je dus kiezen voor HR++ glas. Dit is een soort glas wat eigenlijk wel een van de beste is op de markt. Dit is namelijk dubbel glas wat super goed kan isoleren. Verder kent het nog veel meer voordelen natuurlijk. Zoals voor vele bekend is zal er bij dubbelglas een kleine laag met lucht zitten die er dan voor zorgt dat het goed isoleert. Bij HR++ glas zal er geen lucht tussen zitten, maar een edelgas. 

hr++ glas

Geluidsoverlast

Wanneer je in een drukke wijk woont kun je binnen nog wel eens last hebben van lawaai. Dit is natuurlijk super vervelend, helemaal wanneer je probeer te slapen. Hier kun je dan dus ook HR++ glas voor gebruiken. Er is namelijk speciaal glas wat er voor zorgt dat het glas geluidwerend wordt. Dat is natuurlijk super fijn. Zo heb je een stuk meer rust in huis en zal je ook zien dat je een stuk beter kunt slapen. 

Zonwering

Tegenwoordig is het ook mogelijk dat je HR++ glas kunt laten maken met een bepaalde coating die er dan voor zorgt dat je minder warmte in huis krijgt van de zon. Dit is natuurlijk een geweldige uitvinding. Dat betekent dus dat het raam een zonwering is. Het enige nadeel is echter wel dat dit dan ook in de winter is. Het is dan al kouder, maar dan zul je dus en geen kou binnen krijgen, maar ook geen warmte.