Een VPN service uitkiezen: let hier op

Je hebt net je nieuwe laptop of computer aangeschaft en nu is het tijd om een goed en betrouwbare VPN (Virtual Private Network) uit te kiezen. Dit is belangrijk, want met de juiste VPN service kun je veilig en tot een zekere hoogte anoniem over het internet surfen. Maar hoe weet je nou of een betrouwbare aanbieder hebt gevonden? Om hier achter te komen, moet je met een aantal zaken rekening houden. Welke dat zijn lees je in deze blog!

Wat is het vestigingsland van de aanbieder?

Voel je je niet fijn bij de gedachte dat een overheid of een overheidsinstantie mee kan kijken met jouw online gedrag? Ga dan niet voor een VPN aanbieder uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Rusland of China. Bedrijven die daar gevestigd zijn, kunnen mogelijk toegang verlenen aan de overheid tot alle informatie. Ben je hier erg huiverig voor of ben je juist gewoon kritisch? Dan is het ook verstandig om VPN services te mijden uit landen die een groot veiligheidssamenwerkingverband hebben met de VS, zoals Australië en Canada, maar bijvoorbeeld ook Nederland (in mindere mate). Als je een VPN provider kiest, ga dan na wat het vestigingsland is en bedenk of dit iets voor jou uitmaakt.

Wat zijn de privacy-voorwaarden?

Je schaft een VPN service aan zodat je meer privacy hebt op het internet. Veel aanbieders zullen dan ook zeggen dat ze jou full privacy aanbieden en jouw activiteiten niet vastleggen in een zogenaamd logboek. Toch is dat bij sommige bedrijven wel het geval. Zo slaan ze bijvoorbeeld op wanneer en hoe laat je hebt ingelogd op een bepaalde website. Lees dus daarom goed de privacy-voorwaarden en vergelijk het met andere aanbieders.

Vergelijken

Het is altijd handig om de verschillende aanbieders te vergelijken. Zo kun je in één oog opslag zien wat de prijsverschillen zijn, in welk land ze gevestigd zijn en wat ze allemaal precies aanbieden. Er zijn namelijk heel veel aanbieders! Heb je liever een goed overzicht dat al voor jou gemaakt is over een bepaalde provider? Kijk dan eens bijvoorbeeld op GhostCyber review en kom meer te weten over de services van GhostCyber. Wil je meer weten over VPN services en andere aanbieders bekijken en vergelijken? Check dan https://goodvpnservice.com/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *