Duurzame ontwikkelingen in een grote stad

Duurzaamheid horen we steeds meer om ons heen. We willen met zijn allen de klimaatdoelen halen en daarvoor moeten we nog het een en ander doen. We zijn dat grote steden in Nederland steeds vaker bezig zijn met de ontwikkelingen van duurzaamheid in een grote stad. Zo zien we dat er steeds meer duurzame oplossingen uitgeprobeerd worden en op sommige plekken al uitgewerkt worden. Wat kunnen we verstaan onder duurzame ontwikkelingen in een grote stad? We bespreken er hieronder een aantal!

Meer groen creƫren in de stad

In een stad zien we nog te weinig groen terug. We hebben vaak in de buurt wel een park waar we naartoe kunnen, maar in het centrum hebben we nog te weinig groen. Dit kan gelukkig nog veranderd worden. We zien dat steden bezig zijn met meer groen plaatsen in het centrum en in wijken rondom het centrum. Je kunt dit doen door groen te plaatsen op daken en terrassen. Ook is het steeds moeilijker om met de auto naar de stad te gaan en zijn er minder parkeerplekken. Deze worden ingewisseld voor groene tuinen.

Het afvalplan van de stad

Afval is een van de grootste boosdoeners als het gaat om milieuvervuiling in een grote stad. We zien vaak dat het centrum van een stad er redelijk schoon uitziet, maar zodra we naar wijken gaan ziet dit er al heel anders uit. Er is meer afval op straat en er wordt nog lang niet afval gescheiden. Hoe kunnen we dit oplossen? We zien dat gemeentes van een stad steeds meer bezig zijn met het uitvoeren van een afvalplan. Je kunt dan denken aan het plaatsen van een slimme afvalbak in de stad die aangeeft wanneer de afvalbak vol is. Zo kunnen we uiteindelijk ook in huizen afval scheiden en zorgen voor een schonere stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *