De verschillende toepassingen van RVS platen

Roestvast staal wordt vooral gebruikt wanneer corrosie of oxidatie een probleem is. De functie die ze vervullen, kan voor hun kosten niet worden gedupliceerd door andere materialen. RVS platen worden in veel industrieën gebruikt. Typische toepassingen van roestvrijstalen plaat zijn onder meer de bouw, foodservice-toepassingen, transport, chemische, maritieme en textielindustrie.

Waarom roestvrijstalen platen gebruiken?

Er zijn veel redenen waarom roestvrijstalen platen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen en producten. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de hoge weerstand tegen oxidatie en corrosie. Het is ook slijtvast en gemakkelijk schoon te maken.

Roestvrijstalen platen zijn bovendien gemakkelijk te vormen, zien er strak en aantrekkelijk uit en zijn relatief licht en toch zeer duurzaam. Deze zijn ook behoorlijk kneedbaar zonder in te leveren op sterkte, waardoor het ideaal is voor gebruik met veel dingen.

Gebruikt voor roestvrijstalen platen

RVS platen oftewel plaatmetaal, ook wel bekend als warmgewalste producten, worden gebruikt in toepassingen waar duurzaamheid en sterkte het belangrijkst zijn. Super duplex stalen plaat minimaliseert lassen en maximaliseert structurele integriteit, waardoor er minder behoefte is aan extra structurele ondersteuning en funderingen in gebouwen, wat de bouwkosten verlaagt.

Roestvrij staal is dus ideaal voor de productie en opslag van voedsel, aangezien het de smaak van het voedsel niet beïnvloedt en de corrosiebestendigheid een belangrijke factor is wanneer het in contact komt met zure voedingsmiddelen. Roestvrij staal kan gemakkelijk worden gereinigd, waardoor ziektekiemen op afstand worden gehouden, waardoor de integriteit van elke steriele omgeving behouden blijft, inclusief die van de medische industrie.

Roestvrijstalen plaat in de automobielindustrie

RVS plaat wordt veel gebruikt in de auto-industrie om de duurzaamheid en sterkte te bieden die nodig zijn om crashtests te doorstaan. Daarnaast wordt metalen plaat ook gebruikt in de luchtvaart- en transportindustrie. Het biedt structurele secties voor schepen, militaire voertuigen, spoorwegen en vrachtwagens.

Brandstof- en chemicaliëntankers, chemische en petrochemische fabrieken en de farmaceutische industrie kiezen voor roestvrijstalen plaat als favoriete voorkeur vanwege de lage onderhouds- en corrosieweerstandseigenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *