De drie meest voorkomende GWW vacatures

Wil je werken in de civiele techniek maar weet je nog niet zo goed hoe en wat? In veel gevallen is het handig om een opleiding te volgen. Welke opleiding dat moet zijn hangt er vanaf wat je wil doen. Natuurlijk wil je baanzekerheid en dan is het slim om te kijken welke vacatures het vaakst open staan. Deze drie GWW vacatures zien we het vaakst voorbij komen.

Civiele techniek

Kraanmachinist

Geloof het of niet maar de kraanmachinist is het meest gevraagde beroep in de GWW. Bij de aanleg van wegen en andere infrastructuur worden vaak grote machines gebruikt, zoals hijskranen, shovels en graafmachines. Lijkt jou het wel wat om met deze machines aan de slag te gaan? Dan is het beroep van kraanmachinist misschien wel wat voor jou. Van alle vacatures is dit misschien wel de stoerste. Een functie waarbij je constructief bezig bent en lekker in de buitenlucht werkt. Om succesvol te solliciteren op een vacature voor kraanmachinist in de GWW-sector is een diploma kraanmachinist nodig. Daarnaast mag een goed technisch inzicht niet ontbreken. 

Vakman GWW

Bij de aanleg en renovatie van weg- en waterbouwkundige constructies komt veel kijken. De vakman GWW is daarbij onmisbaar. Hij is verantwoordelijk voor de voorbereidende graaf- en grondwerkzaamheden. Je kunt daarbij denken aan het graven van sleuven of geulen en het aanleggen van bermen, putten, rioleringen, goten, banden en kolken. Om Vakman GWW te worden heb je een opleiding Vakman GWW op mbo 2-niveau nodig.

Wegenbouw

Uitvoerder

De functie van uitvoerder in de GWW-sector is ideaal voor de professional die graag het heft in handen neemt. In deze rol stuur je een team aan en zorg je ervoor dat iedere klus goed, veilig en op tijd geklaard wordt. Je bent bovendien het aanspreekpunt voor opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers. Ideaal dus als je goed bent in regelen!