Bedrijfswebsite maken: waar moet je beginnen?

Als ondernemer is het van belang dat je met de tijd meegaat. Een van de onderdelen waar je zeker niet op achter kunt blijven, is het internet. De meeste bedrijven hebben een uitgebreide online marketing strategie en winnen hier een gedeelte van de markt mee. Als je net als vele anderen deze stap wilt maken, is het prettig als je weet waar je moet beginnen.

Registreer een domeinnaam

Als je een eigen site wilt beginnen voor je bedrijf is een domein registreren de eerste stap die je moet nemen. Een domeinregistratie kost vaak nauwelijks geld en is zo geregeld. Mocht je al een domeinnaam in je bezit hebben en graag gebruik willen maken van een andere provider, dan is een domeinnaam doorsturen ook mogelijk. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zitten. Echter, een nieuwe domein registreren kost ook geld.

Maak een plan van aanpak 

Een bedrijfssite maken is erg tijdrovend. Het is daarom belangrijk dat je vooraf een goede planning maakt. Houd alles wat ruimer aan zodat je niet in de problemen komt wanneer iets niet gaat zoals het moet. Zorg er daarnaast ook voor dat je naast het creëren van een unieke site ook rekening houdt met de online marketing achter de site.

Het ontwerp dient boekdelen te spreken

Als je een website maakt voor je bedrijf dan is het belangrijk dat bezoekers een goed gevoel krijgen bij de site. Zo moet het in een keer duidelijk zijn waar de site over gaat. Het creëren van een unieke site is erg lastig. Houd er daarom rekening mee dat er erg veel tijd gaat zitten in het ontwerpen van de site.

De online marketing is belangrijk als je nieuwe klanten binnen wilt halen

Een bedrijfssite kun je aanmaken voor het bedienen van huidige klanten, maar ook om potentiële klanten te bereiken. Als je de site voornamelijk maakt om nieuwe mensen te bereiken, dan is het erg belangrijk dat je zorgt voor een goede online marketing. Hierbij kan je denken aan linkbuilding, maar ook aan de snelheid van de site. Om de snelheid van de site ge verhogen is het belangrijk dat de hoeveelheid inhoud op de site wordt verkleind. Dit kun je op verschillende manieren doen. Toch kan je voor zulke klusjes beter een expert inschakelen. Als je dit zelf gaat doen kan het namelijk zijn dat je onnodig schade aanbrengt aan de site. Om dat vervolgens te herstellen kan erg veel tijd kosten. 

Maak een reservekopie van de website via WordPress

Zorg er overigens voor dat wanneer je jouw site aan het ontwikkelen bent regelmatig een reservekopie maakt. Mocht er dan iets misgaan, dan kun je deze reservekopie eenvoudig terugzetten. Hierdoor is de schade die je lijdt beperkt en kan je meerdere dingen uitproberen. Het maken van een reservekopie op WordPress is erg eenvoudig. Je kunt er hierbij ook voor kiezen dat het systeem bijvoorbeeld elk uur automatisch een reservekopie maakt. Mocht je denken dat je dit gaat vergeten, dan is het erg handig om gebruik te maken van de automatische reservekopie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *